New York City

Vier dagen high-end hotels en gastronomie

New York City

Vier dagen high-end hotels en gastronomie

New York City

Vier dagen high-end hotels en gastronomie

Trots als we zijn deel uit te maken van het Virtuoso netwerk, is Untamed Travelling in augustus opnieuw present tijdens de jaarlijkse Virtuoso Travel Week. Dit is een zeer exclusief evenement dat plaatsvindt in Las Vegas en de bij het luxe label aangesloten reisprofessionals en aanbieders wereldwijd samenbrengt. Het blijkt een succesvolle beurs waar persoonlijke netwerkafspraken weer volop nieuwe producten en samenwerkingen opleveren. Voor mij een perfecte kick-off voor een hernieuwde kennismaking met New York City.

Mandarin Oriental

Na een vlucht van vier uur en 15 minuten land ik in New York – het tijdsverschil met Las Vegas is drie uur – neem ik mijn intrek in het geweldige Mandarin Oriental New York. Het heeft 244 kamers met op elke hoek een suite met waanzinnig mooi uitzicht op de Hudson rivier óf Central park. Incheck is op 35ste verdieping, waar een prachtig restaurant uitzicht biedt op Central Park. Ik verblijf in de Oriental suite op de 52ste verdieping met New York ‘on my feet’. Het uitzicht is spectaculair, het zwembad heerlijk en de rust sereen.

De conciërge regelt mijn reservering bij Le Jardinier op Lexington Avenue. Na een taxirit van tien minuten geniet ik hier van een heel tof diner. Prijs/kwaliteit top! Reserveren is sowieso een must. Ik wilde bijvoorbeeld ook naar het zeer gewilde ondergrondse Atomix van chef-kok Junghyun Park en zijn vrouw Ellia in Manhattan, wat niet is gelukt want overboekt. Men kan de meeste restaurants pas één maand voor vertrek boeken, evenals de musea. Dan pas gaat hun agenda open en is het hurry hurry om beschikbaarheid te verkrijgen.

Ritz Carlton Central Park

De volgende dag verblijf ik bij het in verhouding ietwat prijzige klassieke Ritz Carlton Central Park dat slechts tien minuten lopen is vanaf Mandarin Oriental. Ik breng een bezoek aan MoMa, wat echt een aanrader is, en ga aansluitend naar The Modern, een restaurant met twee Michelinsterren dat deel uitmaakt van het museum en drie verschillende ervaringen biedt; The Kitchen Table, The Modern en The Bar Room. Ik heb de bistro genomen. Reserveren wederom een must.

Voor het diner schuif ik aan bij Fifty Three dat is gehuisvest in een prachtig modern pand met drie verdiepingen in het hart van New York. Toffe ambiance, ‘place to be’. Oosterse keuken, chef komt van Singapore. Heel smakelijk menu.

The Beekman

De volgende dag bezoek ik in de ochtend de Met. Wederom een kunstinstituut van jewelste. Houd er rekening mee dat vanwege de omvang ofwel een gids aan te raden is of men zich goed voorbereid wat men wil zien. Ik kies vandaag voor The Beekman in het westen van Manhattan, een geweldig special bites hotel. Art deco, funky arty ingericht en op vijf minuten van de ‘9/11 memorial’. Toffe buurt, totaal anders dan rond Central park.

Lunch gebruik ik niet ver van de Met, in Match 65, een op en top Franse bistro. Heerlijke steak tartare met frieten zoals deze moet zijn, zonder toeters en bellen. ’s Avonds dineer ik in het Koreaanse met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Jungsik, wederom een WOW-ervaring, en proef ik de beste octopus ooit.

Ritz Carlton Nomad

Nieuwe dag, nieuw hotel. Ritz Carlton Nomad. Dit is de nieuwste van alle hiervoor genoemde hotels, prachtig. Alles klopt. Het heeft geen zwembad maar wel een fantastische bar en twee toprestaurants. Voor authentieke en innovatieve gerechten schuift men aan bij Zaytinya en voor een verfijnd menu van de met Michelinsterren gewaardeerde chef José Andrés bij The Bazaar.

Bar Zaytinya

Voor de lunch ga ik naar Le Gratin, het restaurant van The Beekman. Wederom Franse keuken alleen dan verfijnder dan Match 65. Opnieuw bestel ik de steak tartare – à la Parisienne – waar de Chinon perfect mee paired.

’s Avonds eet ik bij Cosme, de beste Mexicaan van New York. Een ervaring op hoog culinair niveau! De volgende dag check ik uit voor een laatste lunch in een eenvoudige bistro David Burke Tavern. Lekker en goed eten.

New York is een parel met voor elke leeftijd wat wils. I’ll be back!

Jozef Verbruggen

Met passie en liefde voor het onbekende ben ik Untamed gestart. Nog steeds word ik enthousiast door het onbekende, door nieuwe accommodaties, het verleggen van je grenzen. Met grote regelmaat reis ik naar onze bestemmingen, om zelf te proeven, te beleven en te ontdekken. Reizen is kijken naar wat er om je heen gebeurt, maar ook jezelf ontdekken. Het houdt niet op, hoe meer je ontdekt hoe meer je wil weten. Reizen doet iedereen liefst op zijn eigen manier. Mensen, dieren, landschappen, culturen; ontmoeten en ontdekken. We zijn allemaal verschillend, dat maakt het juist zo interessant om “adventure of a lifetime” te delen met anderen.

Meer uit ons blog